Skilacci
A Disturbance in the Force
Imam jednu ideju koja mi ja pala na pamet posle razmišljanja o svemu što sam pročitao i o svim lažima i pokrivanjima pravih zavjera raznim teorijama. Kubanska kriza se dogodila 1962 god. zamislite tehnologiju tog doba ?! Podmornice i nuklearne bojeve glave to su bile čelične gromade i Rusi su hladno preplovili cijeli Atlantik i parkirali podmornice na 160 Nm od obala Floride koliko je od Floride do Kube. Na stranu ruska sposobnost ali šta su radili MI6 CIA NSA mornarička obavještajna služa ??? Ko je pozvan na odgovornost ?? Ko je optužen za veleizdaju ili barem strašni nemar ??? koliko znam ništa ozbijno se nije dogodili niko nije odgovarao samo je zloglasni Huver nastavio da progoni "komuniste" po NYC i Hollivoodu ??! Ja mislim koliko god to zvučalo nategnuto da je ovo bio barem 'prećutni' dogovor. Hrušćovi i SSSR-u je trebao novac i tehnologija a Amerima je trebao alibi za bjesomučno naoružavanje. Ni danas prosječan amerikanac ne doživljava Rusiju kao prijetnju a onda nisu nikako. Ako neko ima tačnije i provjerene info volio bih čuti. Onda je 1963 god ubijen Kenedi i oko toga je razvijeno 1000 teorija zavjere a ni jedna nije tačna i priča se o tome a ne o propustima oko Kubanske krize . Hvala